fredag 22 januari 2010

Ligglistor

... är något vi snackade om runt fikabordet. Kul samtalsämne. Alltid nån som blir lite generad, och det driver ju lätt samtalet vidare till oanade höjder. S bidrog på ett underbart sätt till de riktigt höga höjderna..

Men är ligglistor verkligen så smart? Å ena sidan så finns det ju listan "De jag VILL ligga med" som nästan uteslutande fylls på med läckra kändisar. Och hur ofarligt är det inte att erkänna att man vill ligga med Johnny Depp?! Jag menar det vill väl alla? Eller? Den skulle inte kunna visas upp i offentligenheten om man vill ligga med grannen, chefen, bästisens man, etc etc.. Det skulle ju kunna bli pinsamt. Inte alls som om Brad Pitt var tillgänglig.

Men riktiga ligglistor då? Om man ska göra en i efterhand. Blir inte det jobbigt? De man glömt.. borde de inte ändå i rättvisans namn få vara med? De man inte glömt men helst vill förtränga hur gör man med dem? De man absolut kommer ihåg men som kanske inte är på riktigt (tex Deppan)? Kan man verkligen konstruera en som stämmer? Och framför allt vill man? Och ännu mer framför allt... är det intressant?

Om man skulle ha gjort en ligglista... skulle man verkligen vilja titta på den i efterhand? Och om man tittar på den... får man då radera i efterhand?

Många frågor och inga svar. Men jag kan nog konstatera att för mig får ligglistorna vara en skruvad konstruktion vid fikabordet. Det är ju trots allt något som kan föra konversationen till den yttersta gränsen... Å det är ju kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar